Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

familiemes

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 20-07-2015 Dag 11, 12 en 13: ... (0)
  • 15-07-2015 Dag 9 en 10: ... (3)
  • 15-07-2015 Dag 6, 7 en 8 - ... (4)
  • 10-07-2015 Dag 4 en 5 - ... (2)
  • 09-07-2015 Dag 3 - 9 juli: ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 2398 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Dag 4 en 5 - 10/11 juli: Williams - Grand Canyon

Toon op kaart

10 juli 2015 | Door: Alex

Aantal keer bekeken 99   Aantal reacties 2   Grand Canyon Village, Verenigde Staten
a A

Dag 4 en 5 - 10/11 juli: Williams - Grand Canyon

Wederom om half 7 wakker. We hebben allemaal niet heel goed geslapen. Het was namelijk erg koud! Zo raar dat je de ene nacht slecht kunt slapen door de enorme warmte en de andere nacht door de enorme kou! Maar goed, na een lekker ontbijt en een bak (aanmaak) koffie besloten we weer richting de supermarkt te gaan voor wat boodschappen en daarna naar een meertje in de buurt van Williams (Dogtown Reservoir). We wilde graag wat gaan vissen en hadden bij de Walmart (jaja, daar istie weer) wat hengels gekocht en spullen om te vissen. Het meertje en de weg ernaartoe waren wederom adembenemend! Echt weer zo anders dan de rest en zo overweldigend! Bij aankomst bij het meertje lekker geluncht en daarna zijn we gaan proberen te vissen. Dit was geen succes! Totaal verkeerd voorbereid en verkeerde spullen gekocht. Op de planning staat dus dat we weer een keer langs de Walmart gaan :) We lekker gewandeld verder en van de natuur genoten. Leuk om te zien hoe een roofvogel bezig is om een vis in het water te vangen. Naast al de eekhoorns, vogels, vlinders, vissen, etc. kwamen we op de terugweg ook nog 2 mooie hertjes tegen! Onze dag kon al niet meer stuk :) Na een reis van ongeveer 2 uur, met wederom heel veel mooie uitzichten en natuur, kwamen we aan op onze volgende bestemming: Grand Canyon National Park! Onze camping was weer prima en voor de 2e keer bleek het goed dat we vooraf gereserveerd hadden. De campings zitten op dit moment blijkbaar behoorlijk vol! Wel even wennen dat we geen bereik hebben met de telefoons en dat we geen wifi hebben. Aan de andere kant weleens lekker om helemaal geïsoleerd te zijn ;) Na het avondeten genoten van de super mooie sterrenhemel (incl. melkweg die zichtbaar was). Ook dit was voor ons een nieuwe ervaring aangezien we veel lichtvervuiling kennen in Nederland. Daarna nog even lezen en slapen!

Dag 5: Na een relatief goede nacht rond 6 uur wakker. We grijpen het vroege wakker worden maar meteen aan om heel vroeg richting de South Rim te gaan met de (gratis) pendelbus tussen de camping en de bekende uitzicht punten bij de Grand Canyon. We beginnen bij het Visitors Center en lopen vanuit daar naar Mather point. En dan de eerste blik op de gigantische kloof. Ongelooflijk mooi en uniek. Het is vooral overweldigend en moeilijk over te brengen. Je moet het vooral ervaren. Na Mather Point zijn we verder gelopen naar wat andere uitkijk punten en hebben we de pendelbus gepakt naar een oostelijk gelegen uitkijkpunt. Na nog meer indrukken, en wat rondspelen van de kinderen in de bomen in de buurt, stappen we weer op de bus richting de supermarkt waar we inkopen gaan doen. Vervolgens naar de camping en koken en vroeg naar bed! We hebben een relatief rustige dag gehad vandaag maar wel de meest indrukwekkende! Morgen weer een ritje voor de boeg richting Lake Powell (Page).

Reageren

• DSC06416

Ga naar het overzicht

Reacties (3)

16 juli 2015 16:55 | Door: els Mes

Je kunt inderdaad niet overbrengen hoe mooi iets is. Dat moet je zelf ervaren.Zelfs een foto kan zo'n ervaring niet weergeven.

16 juli 2015 16:55 | Door: els Mes

16 juli 2015 16:56 | Door: Els Mes